Meillähän on tuo televisio..

Laadulla ja käyttöiällä on väliä. Kun mietit näyttölaitteita, huomioi että tarkoituksesi on saada Digital Sigange -toteutuksesta hyötyä toiminnallesi vuosiksi eteenpäin. Varmaan haluat, että se toiminta on mahdollisimman käyttövarmaa. Valitse jo lähtiessä juuri Digital Signageen suunnitellut näytöt. Näin varmistat laitteiden osalta pidemmän käyttöiän toteutuksellesi.

 

Välineet sisällön esittämiseen

Näyttölaitteet käyttävät LCD-, LED-, projektio- teknikoita sisällön näyttämiseen. Näyttöjä voidaan käyttää julkisissa tiloissa, kiinteistöissä, yritysten tiloissa, tuotantotiloissa, tavarataloissa ja ostoskeskuksissa, vähittäiskaupan myymälöissä, hotelleissa, ravintoloissa museoissa, urheilutiloissa, kadulla ja muissa ulkotiloissa tai kulkuvälineissä.
Näyttöverkostoa voi helposti laajentaa vaiheittain ja näytöt voivat sijaita missä päin maailmaa tahansa.

Infonäytöt

Näytöt voivat sijaita sisätiloissa (normaalit infonäytöt), ikkunoissa (korkeakirkkausnäytöt) tai ulkona (ulkonäytöt) Näyttölaitteet voivat olla passiivisia infonäyttöjä ja kosketusnäyttöjä, joissa koskettamalla infonäytön sisältö vaihtuu interaktiiviseksi käyttöliittymäksi, jonka sisältöä voi selailla koskettamalla mobiilikäyttöliittymien tai verkkopalveluiden tapaan.

Digital Signage eli digitaaliset, sisällöltään etäohjatut näytöt ovat kehittynyt tapa välittää ajankohtaista viestintää vilkkaissa ympäristöissä.

Ratkaisu on perinteiseen TV- ja printtimainontaan verrattuna huomattavasti kustannustehokkaampaa ja joustavampaa. Infonäytön sisältö on kymmenen kertaa tehokkaampaa perinteiseen paperimainontaan tai -informaatioon verrattuna. Liike on tutkitusti herkin ärsyke ihmiselle. Myös ääntä voidaan infonäyttöjen esityksissä hyödyntää

Kosketusnäytöt

Kosketusnäytöt toimivat passiivitilassa kuten infonäytöt. Kun käyttäjä koskettaa näyttöä, muuttuu se selattavaksi näyttöpinnaksi (vrt. tablet). Kosketusnäyttö voi tarjota monenlaista tietoa käyttäjlle. Esimerkiksi tilan opastustiedon, tilojen varaus- ja käyttötiedon tai paljon muuta kiiteistöön liittyvää informaatiota. Se voi tarjota aikatauluja, ravintoloiden lounastiedot tai vaikkapa säätietoa ja sadetutkan. Olemme myös toteuttaneet verkkokauppoja selattavaksi kosketusnäytöllä myymälässä.
Kosketusnäytön käyttöliittymä suunnitellaan aina käyttöönoton  yhteydessä asiakaskohtaisesti palvelemaan parhaiten kuhunkin informaatiotarpeeseen.

Tilavarausnäytöt

Tilavarausnäytöt voivat olla koontinäyttöjä kiinteistön aulassa. Siinä esitetään muun informaation lisäksi kiinteistön neuvottelutilojen varaukset halutulla tavalla. Tai se voi neuvottelu- tms. tilan ovenpielessäkertoa kyseisen tilan varaustilanteen.
Tilavaraustieto näytöille noudetaan erillisen rajapinnan avulla käytössäsi olevasta tilavarausjärjestelmästä. Olemme myös toteuttaneet automatisoituja extranet -tilavarausratkaisuja, joihin voidaan liittää tarvittavat apuvälineet ja tarjoilut. Myös tilojen käytön laskutus voidaan toteutuksella automatisoida. 

Näyttöseinät ja LED-taulut

Infonäyttöjä voidaan myös koota näyttöseiniksi halutulla tavalla. Yleensä niissä käytetään omia kapeareunaisia näyttöseinänäyttöjä. Sein voi koostua esim. 2 x 2 , 3 x 3 jne. näyttöpinnasta. Niissä voidaan tarvittaessa esittää samaa sisältöä kuin infonäytöllä, huomioiden sisällön koko ja näytön mittasuhteet.

LED -tauluja käytetään paljon ulkonäytöissä, mutta ne ovat yleistymässä myös sisäkäytössä. Niiden koko voi vaihdella muutamasta metristä aina kymmeniin metreihin. Samoin mittasuhteet voidaa toteuttaa halutusti. LED -taulut ovat kalliinpia hankkia, kuin infonäytöt. Hinta riippu paljon koon lisäksi myös näytön tarkkuudesta; pikselien määrästä neliömetrilllä.

Oikeanlaiset laitteet varmistavat onnistumisesi

Viimeinen, muttei vähäisin lenkki onnituneessa Digital Signage -järjestelmässä ovat välineet -näytöt. Laatuun kannattaa satsata. Aina kannattaa käyttää Digital Signage -käyttöön suunniteltuja näyttöjä. Niiden käyttöikä on huomattavasti pidempi verrattuna televisioihin. Samoin kuvanlaatu on pitkään kestävässäkäytössä parempi. Hintaero tänä päivänä on suhteellisen pieni.

 

Lataa tästä Digital Signage -opas

Digital Signagen hyödyt - Lisäarvoa toiminnallesi - Sisältö ratkaisee - Käyttöönoton vaiheet - Näyttöjen sijoittaminen - Hallintaohjelmisto - Liitännät - Tukipalvelut - Toimittajan valinta - 10 kohdan muistilista

Kysy lisää

Sähköposti

myynti@galaxo.fi